Center for Strategisk CSRD
Center for Strategisk CSRD er stiftet af EY og Erhvervslivets Tænketank og har til formål at hjælpe virksomheder med at skabe værdi med de nye EU-krav til bæredygtighedsrapportering (CSRD)
Om Center for Strategisk CSRD
Center for Strategisk CSRD er stiftet af EY og Axcelfuture og har til formål at hjælpe virksomhederne med at skabe værdi med de nye EU-lovkrav til bæredygtighedsrapportering, Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD). Formålet med CSRD-kravene er bl.a. at sikre, at virksomheder ikke kun er ansvarlige for deres økonomiske resultater, men også for deres indvirkning på de omkringliggende omgivelser. Centret arbejder for at hjælpe virksomheder med at forankre miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige forhold i kernen af virksomhedernes forretning.
Advisory board
Advisory boardet består af 11 medlemmer, med professor i jura Linda Nielsen som forperson. Medlemmerne er repræsentanter fra erhvervsliv, organisationer og den akademiske verden.
Analyse-enhed tilknyttet
Center for Strategisk CSRD har en tværfaglig analyse-enhed tilknyttet, som er drevet af forskningschef Christina Kjær fra Axcelfuture i samspil med advisory boardet. Analyse-enheden består af eksperter, analysemedarbejdere og forskere og rummer en tværfaglighed inden for corporate governance, ESG og rapportering.
Hvad er advisory boardets rolle?
Advisory boardet mødes fire gange årligt og har til formål at sikre projektets faglige integritet for således at bidrage til klarhed omkring, hvordan virksomhederne kan tilgå opgaven med CSRD på bedst mulig vis.
Center for Strategisk CSRD blev stiftet i 2023 som et samarbejde mellem EY og Axcelfuture. Som medstifter bidrager EY med faglig viden og ekspertise til analyse og indsigt til centrets arbejde. EY’s CEO Jan C Olsen i centrets advisory board møder.
Advisory board
-
Linda Nielsen (forperson)
Professor, dr. jur. og tidligere rektor for Københavns Universitet, ekspert i bæredygtighedsret, formand for NCP Danmark (klageorgan mv. nedsat af erhvervsministeren) samt medlem af Erhvervsstyrelsens Forum for Samfundsansvar og Bæredygtighedsregulering.
-
Lars Rasmussen
Forperson for Lundbeck, Coloplast og Komiteen for god Selskabsledelse.
-
Nana Bule
Bestyrelsesmedlem i Novo Nordisk Fonden og Arla Foods, bestyrelsesleder i Carbfix og forperson for Digitaliseringsrådet. Rådgiver for Goldman Sachs.
-
Ellen Marie Friis Johansen
CSR-chef i Dansk Erhverv.
-
Anne Louise Eberhard
Forperson for Finansiel Stabilitet og bestyrelsesmedlem og Head of Audit Committee hos FLSmidth og Bavarian.
-
Mikael Geday
CFO i Grundfos.
-
Katrine Ellersgaard
Branchedirektør for rådgiverne i Dansk Industri.
-
Marianne Philip
Bestyrelsesmedlem i en række bestyrelser og partner hos Kromann Reumert.
-
Christian Frigast
Bestyrelsesformand for Axcel, Axcelfuture og Bestyrelsesforeningen.
-
Carsten Rohde
Professor i management accounting og institutetleder på Institut for Regnskab på CBS.
-
Camilla Hesselby
Vicedirektør i FSR – danske revisorer og bestyrelsesmedlem i EFRAG.
Analyse-enheden
-
Christina Kjær
Christina er forskningschef i Axcelfuture og Center for Strategisk CSRD. Christina har erfaring fra erhvervslivet og har en PhD i ansvarlig virksomhedspraksis.
-
Tobias Nag
Tobias er Manager i EY’s Climate Change and Sustainability services og projektleder i Center for Strategisk CSRD med en baggrund fra NGO’er og speciale i CSRD.
-
Casper Berg Lavmand Larsen
Casper er adjunkt på CBS og fellow i Axcelfuture og Center for Strategisk CSRD. Casper har en PhD og forsker i stakeholder governance, ESG og arbejdsmiljø.
-
Joachim Sperling
Joachim er direktør i Erhvervslivets Tænketank.
-
Malthe Sigh Vindbjerg
Malthe er projektleder i Center for Strategisk CSRD og Erhvervslivets tænketank.
Undersøgelser
-
Anbefaling til forenkling af CSRD
Center for Strategisk CSRD har udarbejdet anbefalinger til Erhvervsministeriet om, hvordan en forenkling af CSRD kan tilgås.
-
CSRD-håndbogen: Sådan skaber vi orden i kaos
Vi har undersøgt og kortlagt systematikken og skabt overblik over, hvilke rapporteringsstandarder, virksomhederne lettest kan starte med i deres første CSRD-rapportering.
-
Guide til bestyrelsens arbejde med bæredygtighedsrapportering
Center for Strategisk CSRD har udarbejdet 10 anbefalinger til bestyrelsens arbejde med bæredygtighedsrapportering
-
The board's work with sustainability reporting
Center for Strategisk CSRD has developed 10 recommendations for the board's work on sustainability reporting.
-
Hvilke virksomheder er omfattet fra 2024?
Vi har i Center for Strategisk CSRD kortlagt hvilke virksomheder, som er omfattet af CSRD fra 1. januar 2024.
-
Hvor langt er danske virksomheder med bæredygtighedsrapportering?
Vi har undersøgt hvor langt danske virksomheder er med at rapportere på de fremtidige CSRD krav til bæredygtighedsrapportering.
-
Analyse: Diversitet i bestyrelser og CSRD
Vores seneste analyse undersøger, hvordan diversitet i bestyrelser kan påvirke virksomhedernes parathed til at opfylde kravene i CSRD. Gennem data fra 45 store danske virksomheder og interviews med eksperter inden for DEI (Diversity, Equity, and Inclusion), viser vi, at bestyrelser med højere diversitet – især når det gælder uddannelsesbaggrund – har større succes med at implementere ESG-rapportering.
-
Analyse: Sådan har virksomhederne knækket koden til CSRD
Vores seneste analyse, baseret på dybdegående interviews med nøglepersoner fra 20 større danske virksomheder, viser, at CSRD ikke kun er et rapporteringskrav – det er en katalysator for dybere strategisk transformation. Virksomheder oplever, at CSRD skaber rammerne for bæredygtighed, der styrker kvaliteten og integrerer ESG i kerneforretningen.
-
This is how companies have cracked the code to CSRD
Our latest analysis, based on in-depth interviews with key individuals from 20 major Danish companies, shows that CSRD is not just a reporting requirement—it is a catalyst for deeper strategic transformation. Companies are finding that CSRD provides the framework for sustainability, enhancing quality and integrating ESG into their core business.